Jó tanácsok, és egy gyakorlófeladat
GazdálKodó nyelvvizsgát egy évben háromszor lehet tenni, jól válaszd ki a számodra megfelelő időpontot.
A vizsga két részből áll, az első a nyelvtani feladatlap, ahol négy feladatot kell megoldanod.
Az első feladat négyes feleletválasztós, azaz A,B,C,D, variáció közül kell a megfelelőt kiválasztanod.
Először fusd át a szöveget, hogy körülbelül képben légy a tartalmát illetőleg, majd szépen sorban oldd meg a feladatokat. Válaszd ki, melyik változat illik a szövegbe. Ne felejtsd el, az angol mondat nagyon pontosan mutatja, hogy mi kell bele. Például, ha múlt idejű a szituáció, csak múlt idejű ige kerülhet bele. Pontosan olvasd a mondatot, akkor biztosan megtalálod a helyes megoldást, de ezen a feladaton nagyon nem érdemes törni magunkat, mert összesen 10 pontot ér. Csak arra vigyázz, hogy a 40% meglegyen, ami a teljesítési minimum.
A második feladat, a szóbehelyettesítés, sem nehéz, ha úgy állsz hozzá, ahogy kell. Persze ezt is fusd át, hogy tudd, miről szól, de azután a szavakat olvasd el, jó alaposan. Majd keressél egyet, amit biztosan be tudsz tenni, tedd be, és a listáról húzd ki. Jó megközelítés az, hogy keresünk egyet elölről, egyet az utolsók közül, és egyet középről, majd valamelyik pontról indulva megpróbáljuk megoldani az egészet. a lényeg az, hogy ha nem tudod valamelyiket, ne filózz rajta, mert kicsúszhatsz az időből, és azt sem tudod betenni, amit egyébként be tudtál volna. Első (sőt második) körben is egyszerűen hagyjuk ott, amit nem tudunk, majd ha mind elfogyott, amit be tudtunk tenni, lényegesen kisebb választékból majd megtaláljuk a helyes megoldást. 10 pontot ér ez a feladat is.
A harmadik feladat már nagy pontszámú. Ki kell választani, hogy melyik állítás az igaz a szövegre három lehetséges változat közül. Természetesen ezt a szöveget is fusd át egyszer, hogy tudd, miről van szó, de a feladat megoldását a "kérdéseknél" kezdd. Figyelmesen olvasd el az első "kérdést" a lehetséges variációkkal együtt, és amikor megértetted, hogy mit is akarnak tőled, akkor térj vissza a szöveghez, és olvasd addig, amíg ki nem derül, hogy A, vagy B, esetleg C a megoldás. Ha megvan, és be is jelölted a válaszlapon, akkor menj tovább a második "kérdésre" és ugyanígy oldd meg. "Kérdés" -szöveg. Ne felejtsd el, hogy így kell csinálni, ha fordítva csinálod órákig tart, pedig az egész feladatlapra van kb 90 perced. Ebben a feladatban nem szabad hibát vétened, mert az ember négypontos feladatokat nem hajigál ki az ablakon. 24 pont.
A negyedik feladat nehéz, de nem megoldhatatlan, és mondanom sem kell, hogy ez is 4 pont/darab, azaz 24 pont összesen. Egy szövegből kivettek 6 mondatot, tettek hozzá két olyant, ami nem kell, és neked ezt a hat mondatot vissza kell helyezni a szövegbe. Először átfutod a szöveget, hogy tudd, mi a téma. Aztán nagyon pontosan elolvasod a mondatokat, és megnézed, mik a jellegzetességeik. amikor másodszor, most már pontosan olvasod a szöveget, megpróbálsz egyet betenni, amit biztosan tudsz. Nagy átlagban, a legutolsó mondatot legkönnyebb megtalálni. Ne felejtsük el, hogy minden szöveg az elején általános, a közepén részletes, a végén egészen konkrét. Megtaláltunk egyet, kihúzzuk a listából, ne zavarjon meg bennünket. A részletek pontos megfigyelése a kulcs ehhez a feladathoz. Egy utalás, egy adat, egy nemre vonatkozó névmás nagyon sokat segíthet. Hamar megtalálhatjuk a felesleges mondatokat is. Nem kell az, ami 1. nem tartozik a témához, 2. már megemlítették a szövegben. Ha túljutottál azon, hogy mekkora baromság ez a feladat, és hajlandó vagy a részletekre figyelni, akkor ez a feladat is jól megoldható.
Ha idáig eljutottál, jönnek az írásfeladatok. Szótárt használhatsz, de ne felejtsd el, szótárból CSAK azt szabad kiírni, amit már láttál, vagy amire példa van adva, és megfelel neked. Az angol és magyar szavak ezermillió félét jelentenek, és amilyen szerencséd van, azt találod meg, ami az adott helyzetben nem használható. Tehát kevesebb szótározás, több gondolkodás, egyenlő nagyobb siker.
Az első írásfeladat a közvetítés. Elolvasod, hogy miről is van szó, mert nem fordítani, hanem mesélni kell. Az aláhúzott kifejezések angol megfelelőjét kiírod a piszkozatpapírodra, mert azoknak benne kell lenni a szövegben. De ne ragaszkodj foggal körömmel a kiírt változathoz, lehet, hogy főnévként kerested ki, de igeként használnád a szövegben, vagy fordítva. Legyél rugalmas. Viszont a javítók érdekében légy szíves te is húzd alá a szövegedben ezeket a kifejezéseket. Utána légy szíves, meséld el a szöveg tartalmát angolul. Használj rövid mondatokat, egyszerű szerkezeteket, hogy kevés nyelvtani hibát véts. A legfontosabb, hogy értelmes, összefüggő angol szöveged legyen.
A második feladat a beszámolóírás. A BESZÁMOLÓ NEM LEVÉL!!!!!
Felírod a nagy témáját címnek:
Report on .....
Introduction
Ebben a részben leírod, ki kérte a beszámolót, milyen témából(részleteiben), mikorra, és mit csináltál. Alapesetben megvizsgáltad azokat a pontokat, amit a feladat kiírása tartalmaz.
Findings
Ebben a részben pontosan kifejted, hogy milyen adatokat találtál a feladatban kiírt pontokról. Mindegyikről írsz, szép sorban.
Conclusions and recommendations
Ebben a részben összefoglalod a helyzetet, és megírod, mit javasolsz.
Aláírod azzal a névvel, ami a feladatban szerepel, és alá odaírod azt a beosztást, ami a feladatban vagy.
A harmadik feladat az email. Figyelsz, hogy meg van-e adva a neve annak a személynek, akinek írsz. Ha igen, a megszólítás:
Dear Mr Brown,
És az elköszönés:
Yours sincerely,
XYZ
Ha nincs megadva, akkor a megszólítás:
Dear Sir or Madam,
Az elköszönés:
Yours faithfully,
XYZ
Egyébként pedig kövesd a pontokat. Ebben a feladatban gyakorlatilag végig kell írni, hogy mit kérnek tőled, többre nincs szükség.
Mindegyik írásfeladat 20 pontot ér, és legtöbb részpontot a tartalomra lehet kapni. Tartsuk a mondatszerkezetet egyszerűen, használjunk megfelelő szavakat, de a legfontosabb, hogy a gondolatmenetünk legyen tiszta és világos.
Hogy tudjátok miről is beszélek, legyen itt egy gyakorlófeladat, melyhez hasonlót kaphatsz, ha szükséged van rá, 500 Ft/darab áron, illetve ha azt szeretnéd, hogy én javítsam ki, és ellássalak megfelelő jótanácsokkal, akkor 1000 Ft/darab az ára.
Gazdálkodó gyakorló 1.
Üzleti szakirány
Középfok
Írásbeli
1. Nyelvtan és szókincs 1
Az alábbi szövegben 15 kihagyott helyet talál. Olvassa el a szöveget és egészítse ki a kihagyásokat a szöveg után található négy-négy lehetséges megoldás közül az egyetlen helyessel. A legelső kihagyásnál a megoldást példaként feltüntettük. Megoldásait a Válaszlap 1-en jelölje X-szel.
Chernobyl to be covered in steel
The authorities in Ukraine (0) __________ approved a giant steel cover for the radioactive site of the world's worst nuclear disaster - Chernobyl.
Ukraine has hired a French firm to build the structure to replace the (1) __________ concrete casing put over the reactor after the 1986 accident.
The casing project (2) __________ to cost $1,4bn (£700m).
It will take five years to complete and the authorities (3) __________ they will then be able to start dismantling the reactor.
Ukrainian President Viktor Yushchenko hailed the project:
"Today is (4) __________ the first time that we can openly look into the eyes of the national and international community and say that a solution to the problem that has long (5) __________ called the Chernobyl problem was formally found," he said.
Weather exposure
(6) __________ French construction company Novarka will build a giant arch-shaped structure (7) __________ steel, 190 metres (623 feet) wide and 200m long.
It will cover the existing containment structure (8) __________ stands over the reactor and radioactive fuel that caused the accident in 1986.
The reactor still contains 95% of (9) __________ original nuclear material, and exposure to weather and poor construction has (10) __________ the existing casing weak.
A(11) __________ deal has also been signed with the US firm Holtec to build a storage facility within the exclusion zone for nuclear waste which has been produced (12) __________ Chernobyl.
The money for the schemes has come from (13) __________ donors.
The fund is administered by the European Bank for Reconstruction and Development.
Its president, Jean Lemierre, said the (14) __________ commitment of Ukrainian authorities and the international community was vital for the projects (15) __________ successfully completed.
|
0. |
A. has |
B. have |
C. had |
D. having |
|
|
|
|
|
|
|
1. |
A. crumbling |
B. ruined |
C. bad |
D. missing |
|
2. |
A. expects |
B. expected |
C. was expected |
D. is expected |
|
3. |
A. tell |
B. say |
C. speak |
D. talk |
|
4. |
A. maybe |
B. probably |
C. likely |
D. might |
|
5. |
A. had |
B. was |
C. been |
D. is |
|
6. |
A. The |
B. A |
C. Some |
D. No |
|
7. |
A. into |
B. for |
C. out |
D. out of |
|
8. |
A. what |
B. --- |
C. which |
D. who |
|
9. |
A. its |
B. it's |
C. their |
D. they're |
|
10. |
A. stayed |
B. left |
C. kept |
D. remained |
|
11. |
A. separate |
B. same |
C. single |
D. several |
|
12. |
A. with |
B. on |
C. from |
D. by |
|
13. |
A. stranger |
B. outsider |
C. international |
D. alien |
|
14. |
A. continue |
B. continuation |
C. continued |
D. continues |
|
15. |
A. are |
B. be |
C. being |
D. to be |
2. Nyelvtan és szókincs 2
Az alábbi szövegben 15 kihagyott helyet talál. Olvassa el a szöveget és egészítse ki a kihagyásokat a szöveg után található szavak listájából, amelyek alakján változtatni nem lehet. A 20 lehetséges megoldásból csak 15-öt lehet felhasználni. (Öt szó tehát nem kerül felhasználásra.) Egy szó csak egyetlen helyre írható. A Válaszlap 1-en található táblázatba írja az Ön által helyesnek vélt szó betűjelét. A legelső kihagyásnál a megoldást példaként feltüntettük.
Malaysia targets breast surgery tourists
Penang, off the west coast of Malaysia, has been a popular tourist spot for many years, but it is finding new ways of attracting visitors - by offering plastic surgery.
Penang is well ___0___ as the world's silicon island, where millions of computer chips are exported every year.
But now it is now hoping to make its name for silicone - the substance found ___1___ breast implants.
Specialist tour companies, ___2___ Beautiful Holidays, are offering holiday packages for tourists, who can enjoy some sunshine as well as having cosmetic surgery.
More than 70,000 such tourists___3___ visited in the past year alone.
The state government's tourism minister, Datuk Kee Phaik Cheen, says medical tourism is ___4__ new niche well-suited to the skills and facilities available in Penang.
"When you're promoting an international tourism destination, we get a lot of competition from Phuket, Hong Kong and even Bali, ___5___ our competitors," she says. "But when you go into niche marketing, like medical tourism, Penang has a competitive edge.
"We have very well trained medical personnel - the ___6___ care is just wonderful."
Marlose Giezenaar, the ___7___ of Beautiful Holidays, says she chose Penang because the hospital has "a personal touch".
"I think it's important that ___8___ somebody wakes up after surgery that they've got somebody there who's friendly, who smiles at them, who speaks very good English," she says.
Getting customers to feel ___9___ better about themselves after such cosmetic surgery is crucial for tour companies like Beautiful Holidays. Ms Giezenaar says potential patients are screened beforehand by the hospital to gauge their suitability.
South African topless model Jennifer Frost ___10___ went to the Penang clinic to have breast implants.
"The main thing that attracted me to it is that you get a holiday out of it," she says. "So I thought, 'Let me ___11___ a bit more at it', so I got the CV of the doctor.
"After I had spoken to the surgeon and got ___12___ the information, I was really happy with it."
But Nick Percival, a plastic surgeon in London and a member of the British Association of Aesthetic Plastic Surgeons, warns there are a lot of pitfalls for tourists hoping to get cosmetic surgery abroad.
"What do you know ___13___ the surgeon who is doing this? If you fly out on a holiday you are just going to meet the surgeon, have the surgery - you know nothing about them.
"And what happens when things ___14___ wrong? If there are problems who is going to deal with them?
"Lastly, it's not generally a good idea to have a surgical operation and ___15___ go on a long-haul flight because there is this risk of deep vein thrombosis occurring.
"You increase the risk of that significantly if you go on a long-haul flight having had a operative procedure."
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
3. Írott szöveg értése 1
Olvassa el figyelmesen az alábbi szöveget. A szöveg után hat befejezetlen állítást talál három-három lehetséges befejezéssel, amelyek közül az egyetlen helyeset kell kiválasztania. Megoldásait jelölje X-szel a Válaszlap 1-en található táblázatban. A feladat megoldásához szótárt nem használhat.
Town shines a beacon for business
When businessman Michael Standring was asked to help raise money to improve town centre streets in Keswick he jumped at the chance to make a difference.
Cap in hand, he knocked on the doors of pubs, shops and hotels in the picturesque Lake District town to beg for funds.
The community spirit shown by Mr Standring and his business peers eventually paid off.
Mr Standring was able to hand over a cheque for thousands of pounds that went towards paying for the vital changes.
Eight years later, and the idea of small businesses putting into a communal pot to pay for a common goal has taken on a new twist.
Keswick has been chosen as one of six new Beacon Towns to show how England's market towns can provide more business opportunities, jobs, housing and services.
If businesses vote for the scheme, they will pay a "levy" into a pot of money that will then be used to pay for the projects they want - just like Mr Standring's successful precedent.
Mr Standring, who runs George Fisher outdoor wear shop, welcomed the possibility of town centre businesses working together for a common goal.
He said: "I think it is a fantastic idea to have something like this. "If everyone, for example, felt there was a need for a statue, or for a wishing-well in the town centre, then all businesses could contribute a percentage of their equitable value and that money could be ringfenced for that purpose.
"After the success with the road improvements, about four or five of us got together to try and raise funds in the same way for a town centre manager.
"But that failed because a lot of the national shops who had branches in the town would not entertain the idea, which was a shame."
Keswick is an example of a rural town not without its problems.
Its idyllic image amid the lakes and rolling hills of north Lakeland has served to hide the challenges faced by the town and its surrounding rural communities.
House prices have been pushed well above the national average as the town grows in popularity with holiday and retirement home buyers.
Much of the local economy is dependent on the seasonal tourism industry - an industry that was tested to its limits during the dark days of the foot-and-mouth epidemic three years ago.
And despite low unemployment, a "health check" survey in the town revealed widespread dissatisfaction with relatively low wages and too few long-term career prospects.
The Beacon Towns' stories will be used to inform the work of other town partnerships around the country, and to influence policy makers and local, regional and national organisations interested in sustainable rural development.
1 . A businessman from Keswick...
a. ...wanted to develop his town's transport.
b. ... payed a lot of money to improve the town's roads.
c. ... helped to collect money for the road-repairs in his town.
2. Now Keswick ...
a. ...is a much better place to live.
b. ...is an example of a successful scheme.
c. has a lot more businesses than eight years ago.
3. Mr Standring says, that ...
a. ...their second project was not successful.
b. ... the national shops have the same goals as local businesses.
c. ... the town center should be decorated.
4. Keswick is a town ...
a. ... where there are a lot of popular hotels.
b. ... where houses are quite expensive.
c. ... where the majority of the people are over sixty.
5. The main problem of the town is ...
a. ... the growing number of unemployed people.
b. ... that some terrible disease frightened away the tourists a few years ago.
c. ... that people aren't happy with their salaries and jobs.
6. The Beacon Towns like Keswick ...
a. ... may show a good example of successful development.
b. ... are the only town partnerships in Britain.
c. ... will force the politicians to make better decisions.
.
4. Írott szöveg értése 2
Olvassa el a szöveget és egészítse ki a kihagyásokat a szöveg után található mondatok listájából (A-H). A nyolc megadott mondatból természetesen csak hatot lehet felhasználni. Két mondat tehát nem kerül felhasználásra. Egy mondat csak egyetlen helyre írható.
A Válaszlap 1-en található táblázatba írja az Ön által helyesnek vélt mondat betűjelét. A feladat megoldásához szótárt nem használhat.
Consuming Issues: Workplace issues
.
Ian's wife works for a restaurant chain and the waiting staff are paid an hourly rate below the minimum wage. When challenged, the management said it was because tips received made up the difference, therefore, the company was within it's rights to pay less than the national minimum rate. Is this correct?
(1) ______________.
The Department of Trade and Industry have published a useful Guide on the National Minimum Wage. This Guide makes it clear that where tips are paid to a worker through the pay roll then they count as earnings to be taken into account in assessing a worker's wage to see if it is above the statutory minimum. So this will cover where tips are paid by customers in a cheque or credit card and then distributed to workers. (2) ______________.
This is even where all these cash tips are gathered together and then distributed by the employer to the staff.
So whether Ian's wife can argue that her tips do not count towards minimum wage will depend on whether the tips are cash or paid through pay roll.
(3) ______________.
Details about the DTI Guide on the National Minimum Wage can be obtained from the DTI website.
Chris is at University and funds his studies by working in a restaurant as a waiter. At the end of the night, 3% of the total sales in the waiter's/waitresses section is calculated and deducted from tips earned in that shift. (4) ______________.
Chris asks if this is legal as the 3% figure is not made through tips, the staff end up paying for the privilege of working and earn less than the minimum wage. They are also often required to pay for customers walking out, which can wipe out more than a night's wages.
(5) ______________.
Even where the tips are specifically given to the worker by the customer, they do not automatically belong to them if there is an agreement with the employer that all tips must be handed over.
There is therefore nothing unlawful in itself for the employer to require that 3% of all the total sales be deducted from tips received. (6) ______________.
Whether that be by way of the employer deducting tips or requiring him to pay for customers walking out. Also, depending on what Chris's contract says, it may also be a breach of contract and an unlawful deduction for the employer to make deductions in breach of the terms of the contract.
Any breach of the Minimum Wage Regulations is enforced by way of a claim for breach of contract or deduction of wages through the Employment Tribunal, or can be enforced on behalf of the worker by the relevant enforcement officers of the Inland Revenue. Where a Tribunal claim is pursued there is a three month deadline on lodging claims from the date of the underpayment.
A. Every worker has to be paid the legal minimum wages.
B. It is a matter of negotiation between employer and worker as to whether tips belong to the employer or
worker.
C. On the other hand where the tips are paid in cash directly from the customer to the worker, they do not count
towards minimum wage.
D. The answer to this question depends on how the tips are paid.
E. The Minimum Wage is currently set at £4.50 per hour.
F. This is a problem many part-time workers face.
G. This money apparently is used as a fund for training, but staff have their doubts.
H. What is though unlawful is where Chris ends up earning less than the minimum wage.
5. Közvetítés
Olvassa el figyelmesen az alábbi szöveget és foglalja össze angol nyelven. Ne törekedjen szó szerinti fordításra, de ügyeljen arra, hogy minden mondat lényegi információja szerepeljen az angol nyelvű szövegben. A feladat megoldásához nyomtatott szótár használható. Megoldását a Válaszlap 2-re, a keretes részbe írja.
Füllenteni az önéletrajzban?!
Kemény a verseny. Egy állásra rengeteg a jelentkező, jobbnak kell lenni, mint a többi a pályázó. De vajon érdemes-e kicsit felturbózni az önéletrajzot? Elkendőzni a hibákat, szépíteni a tényeken?
Egy Nagy-Britanniában végzett felmérés szerint a munkavállalók egyharmada füllent az önéletrajzában. Nagyobb munkaköri felelősséget jelöl, korábbi fizetését, iskolai végzettségét állítja be valótlanul. Reméli, hogy nem ellenőrzik a papírjait, és képes lesz az interjún is meggyőzni a felvételiztetőt. Ha pedig felvették, és rendesen végzi a munkáját, senki sem foglalkozik majd a valamikori önéletrajzzal.
A munkaerő-toborzással foglalkozó szakemberek szerint azonban legtöbbször kibuknak a hiányosságok a felvételi interjún. Vezetői szinten leellenőrzik az iskolai bizonyítványokat és a szakmai életutat. Referenciák kérésével pedig az előző munkahelyen betöltött pozíció, felelősség és fizetés is visszakereshető.
Magyarországon azonban más a helyzet, mert a munkavállalókra inkább az alulértékelés a jellemző - állítják a szakemberek. Ez szintén nem szerencsés, hiszen a túlzott szerénykedés miatt már az első rostán kieshet a pályázó, holott lehet, hogy tökéletesen alkalmas volna a pozíció betöltésére. A többség marad a fekete-fehér tényeknél, pontosan megjelöli, hogy milyen oklevelei vannak, és az előző munkahelyeit illetően sem állít semmi valótlant.
A maradékra sem mondhatnánk, hogy hazudik, hanem inkább megpróbálja megszépíteni a valóságot: az egyébként hét év alatt elvégzett egyetemet öt évnek tüntetik fel - és megpróbálják ügyesen kitölteni a lukakat. A nyelvtudást is fel lehet tupírozni, a nyelvvizsga megnevezése helyett inkább valamilyen tudásszintet említenek. Előfordulhat, hogy valaki nagyobb felelősséget állít be magának a korábbi munkahelyein, mint ami valójában volt.
A pénzügyi pozíciók elnyeréséért folytatott harcban gyakran találni olyan esetet, hogy könyvelőként, kontrollerként dolgozó emberek gazdasági vezetőként állítják be magukat.
6. Íráskészség 1 - beszámoló írása
Ön, Fehér András/Andrea egy diákutaztatással foglalkozó iroda munkatársa. Főnöke, Mr. James Parker arra kéri, hogy készítsen egy 160-200 szavas összefüggő szövegű beszámolót arról, hogy az Angliába nyelvtanulás céljából érkező csoportokat autóbusszal, vagy fapados légitársaságok közreműködésével utaztassák-e. A szövegben nem muszáj érvelnie egyik lehetőség mellett vagy ellen, a lényeg csupán az előnyök és hátrányok pontos és világos megfogalmazása. Az alábbi szempontokat mindenképpen integrálja írásába:
A beszámoló megírása során ügyeljen a logikus felépítésre és a szöveg tagolására is. A megíráshoz saját maga által kitalált adatokat használjon.
A feladat megoldásához nyomtatott szótár használható. Kérjük, olvashatóan írjon. Megoldását a Válaszlap 2-re írja.
7. Íráskészség 2 -- hivatalos e-mail írása
Ön, Fehér András/Andrea,egy magánfőiskola külkapcsolatokért felelős vezetőjének asszisztense. Lehetőség nyílott arra, hogy egy finn főiskolával partneri kapcsolatra lépjenek. Főnöke arra kéri, hogy írjon egy kb. 100 szavas e-mailt a finn főiskolának, amelyben
A feladat megoldásához nyomtatott szótár használható. Kérjük, olvashatóan írjon. Levelét a Válaszlap 2-re írja.
KEY
1.
0. B, 1. A, 2. D, 3. B, 4. B, 5. C, 6. A, 7. D, 8. C, 9. A, 10. B, 11. A, 12. D, 13. C, 14. C, 15. D,
2.
0. K, 1. J, 2. L, 3. H, 4. A, 5. T, 6. P, 7. F, 8. U, 9. O, 10, Q, 11. M, 12, C, 13. B, 14. G, 15. S
3.
1. C, 2. B, 3. A, 4. B, 5. C, 6. A
4.
1. D. 2. C, 3. E. 4. G, 5. B, 6. H
Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg!
KIEMELT, REKLÁMMENTES OLDALAK
1. Naposcsibe, napos gyöngyös eladó, csirke, házi csibe a vésztői keltetőből
► Üdvözlöm a Vésztői Baromfiudvar Családi Gazdaság oldalán, ajánlatunk: hagyományos háztáji fajták, farm fajtaváltozatok, vörös, sárga, tarka, kendermagos, kopasznyakú, tojó és vörös húshibrid naposcsibe rendelhető
csibekelteto.hupont.hu
LEGLÁTOGATOTTABB OLDALAK (MAI).
1. Az igazi gyémántot nem kell ragyogtatni
► Az erkölcstelen politikai irányzat csak a beteg szervezetű államban, nemzetben tudja felütni a fejét, a pillanat fejvesztettsége, kábultsága és nem tudása alkalmas talaj befogadására...
jellem-ismeret.hupont.hu
► Ez az oldal a lány tiniknek szól és azoknak,akik imádják Mileyt!Ezen az oldalon megismerhetet Mileyt és megtudhatsz róla olyan dolgokat,amit még eddig nem tudtál!Az oldalon több tini sztárról is olvashatsz,de Miley a fő!Nézzétek meg a "FRISS" menüt!
crazyladys.hupont.hu
► Sziasztok! Ez az oldi igazi csajszis oldal! Itt mindent megtudhatsz! Sztárok, szépségtippek vagy csak egy kis szórakozás! Jó nézegetést! A szerki :3 Néhány részt magazinokból lestem el, mert nem volt ötletem :P meg hogy tippeket nézz
csajszik-oldala-love-it.hupont.hu
► Dr? Az itt lévő dr-ok jogosultak dr-ként a dr előtag használatára. A doktorokban, tanácsaikban megbízunk. De ön doktor? Nem vagyok Dr. De ettől még tudhatok. Tőlük tanulok 2011 óta. Dr...
dr-nem-doktor.hupont.hu
5. OLCSÓ KÖLTÖZTETÉS MAGYARORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN
► LAKÁS ÉS CSALÁDIHÁZ KÖLTÖZTETÉST, BÚTORSZÁLLÍTÁST, FUVAROZÁST VÁLLALUNK MAGYARORSZÁG EGÉSZ TERÜLETÉN
koltoztetes-magyarorszag.hupont.hu
6. Képzőművészeti tárlat: Zimányi Alajos grafikái, szobrok, bútorok, versek
► Nézzen szét a galériámban, ahol grafikák sorakoznak: tusrajzok, papírnyomatok, kollázsok, linómetszetek. Görbefa bútorok, régi, széthullott használati eszközökből készített fali szobrok. És versek, versek, versek.
grafikazimanyi.hupont.hu
7. MaTi-CaR ALKATRÉSZEK ELÉRHETŐ ÁRON MISKOLCON....
► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. Minden autótípushoz: ALFA/AUDI/BMW/CITROEN/CHEVROLET/DAEWOO/FIAT/FORD/HONDA/KIA/LANCIA/LEXUS/MAZDA/MITSUBISHI/NISSAN/PEUGEOT/RENAULT/SAAB/SEAT/SKODA/VW alkatrészek elérhető áron..
alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu
► Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823
utazasitanacsado.hupont.hu
9. **Sziszi OldalaƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ*ami mindennel fogizik
► mindennel!AZ OLDAL MÉG SZERKESZTÉS ALATT ÁLL!!!!Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ( a másik két oldalunk:selcsi-fan.mindenkilapja.hu,ls a másik meg:classschool.qwqw.hu,és ha olyan feliratú dolgot látsz akkor ne hidd azt hogy loptam,mert én csináltam azokat is!!!
mindenfelestar.hupont.hu
10. Angol nyelvkönyv - azoknak akik szeretnének IGAZÁN jól angolul!
► Sokszor belefogtál már az angol nyelv megtanulásába, de mindig elakadtál? Megvan a megoldás! Ez a nyelvkönyv meg tud tanítani angolul.
angol-nyelvkonyv.hupont.hu
11. lomtalanitas-azonnal.hupont.hu
► LOMTALANÍTÁS 06-70-5501-767 ZÖLDHULLADÉK SZÁLLÍTÁS I.II.III.IV.VIII.IX.X.XI.XII.XIII.XIV.XV.XVI.XVII.XVIII.XIX.XX.XXI.XXII.XXIII.DIÓSD BUDAÖRS FÓT GYÖMRŐ ISASZEG NAGYKŐRÖS ŐRKÉNY PILISVÖRÖSVÁR POMÁZ SZENTENDRE TÖRÖKBÁLINT TURA VECSÉS VERESEGYHÁZ
lomtalanitas-azonnal.hupont.hu
12. Horgolt kiegészítők: sapkák, sálak, kézmelegítők, mandzsetták, ékszerek
► A horgolt kiegészítők öltöztetnek, egyedivé tesznek. Kalapok, sapkák, sálak, kesztyűk és ékszerek!
horgol.hupont.hu
13. A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT
► Győzni fogunk, mert olyan elképzelést képviselünk, amely egy közös céllá alakul át, ezért elpusztíthatatlan, valamint visszaadja az emberek önbecsülését, magabiztosságát és az önmegvalósítás reményét, társadalmi osztályoktól függetlenül. Kásler Árpád
ahazanemeladomozgalom.hupont.hu
► A jó, a szép, mint lényeg a társadalom és az egyén kiteljesedéséhez. A valóság mélyebb átélése, a lelki egyensúly kialakítása utáni vágy. Szívedben a kedvetlenség ördöge? Mondd ki, mi fáj, s megkönnyebbülsz. Ezt tettem én is...
pyrrhus.hupont.hu
15. idézєтєк.: )*
► Üdvözöllek a blogomon, itt rengeteg idézetet viccet, képeket, csajos dolgokat találhattok! :) Próbálom mindennap frissíteni. :') és ne felejtsétek el likeolni az fb-s oldimat se: @+[173189136103437:O] '+' nélkül! (;
fancsidezetek.hupont.hu
16. FŰTŐMOTOR-ELLENÁLLÁS-FŰTŐRADIÁTOR - MaTi-CaR Alkatrészek Miskolcon...
► Audi BMW Chevrolet Citroen Dacia Daewoo Fiat Ford Honda Hyundai Isuzu Iveco Kia Lanci Mazda Mercedes Mitsubishi Nissan Opel Peugeot Renault Saab Seat Skoda Suzuki Toyota Volvo VW fűtőmotor előtét ellenállás, fűtőradiátor, fűtőventillátor
futomotorelotetellenallas.hupont.hu
► Üdvözöllek a furcsa jelenségek oldalán!
jelensegek.hupont.hu
18. SZÉNÁSI SÁNDOR (1925-2001)
► Református lelkész, költő, műfordító
szenasisandor.hupont.hu
19. Angyali menedék
► Angyali vezetés a megfáradt és beteg lelkeknek
archangelgabriel.hupont.hu
20. GYÓGYITÓ NÖVÉNYEK, HOLISZTIKUS GYÓGYMÓDOK
► Fűben -Fában orvosság,természetes C vitaminok, az ANYATERMÉSZET által felkínált lehetőségek,gyógymódok és természetes terápiák
gyogyitonovenyek.hupont.hu
21. BABAGYŰJTEMÉNY
► Gazdag Katalin népviseleti és nemzetközi babagyűjteménye - Doll Collection
babagyujtemeny.hupont.hu
22. Eladó Spanyol ingatlanok COSTA BLANCA!A SPANYOLORSZÁGI befektetések oldala!
► Eladó Spanyol ingatlanokat kínálunk kedvező áron, COSTA BLANCA csodálatos tengerpartján. Spanyolországi apartmanok, sorházak, luxuslakások-villák, üzlethelyiségek nagy választékban, a létező minden segítséggel.+34 634 096 770
spanyolinvest.hupont.hu
23. Okleveles építészmérnök, belsőépítész tervező! Budapest összes kerületében.
► Budapest összes kerület. Budapesten minden kerületben (I, II,III, IV,V,VI,VII, X,XII, XIII, XIV, XVI, XVII,XVIII stb. és Pest vonzáskörzetében is Pl. Fót, Csömör, Gödöllő,Veresegyház stb.. vállalok tervezést, tervrajz készítést, engedélyeztetést.
epiteszmernok-xv.hupont.hu
24. Breco féktárcsa minden típushoz, féláron, elfekvő készletből!
► BMW, Fiat, Ford, Mercedes, Mitsubishi, Toyota, Opel, Peugeot, Renault, Saab, Seat, suzuki, Volvo, féktárcsa gyári beszállítói minőségben raktárról. Postai utánvéttel, az ország bármely pontjára. 1215 Bp. Ady Endre út 94. H-P: 8-17 06-1-278-0120
fekalkatreszek.hupont.hu
25. Sóder árak, sóder szállítás Budapest
► Sóder árak, sóder szállítás Budapest és környéke +36 21 300 7129 akár 1 m3 olcsó sóder!
soderarak.hupont.hu
26. Kasza Tamás Magyarországon először határozta meg a LEZÁRÁS jelentését.
► Ha már minden rendben a cégeddel: van egy jó terméked, szolgáltatásod; terveztél, szerveztél, marketingelsz, hiába, ha nem tudsz lezárni. A lezárás az, amin elbukhatsz.
lezaras.hupont.hu
27. Szedlacsik Miklós (mester-coach)
► "Vagy Te teremted meg azt a jövődet, amit szeretnél; vagy más teremti meg számodra azt a jövőt, amit Ő szeretne. A döntés a Tiéd." (Szedlacsik Miklós)
miklosszedlacsik.hupont.hu
28. Zavarja a penész és a kellemetlen szagok? +36209884170
► Egészségünk érdekében fontos figyelmet szentelni a gépi szellőztetésre ! A légnedvesség és a kellemetlen szagok ventilátoros elszívása létkérdés ! Komfortérzetünk és lakásunk állaga is veszélybe kerül légtechnika nélkül!
elszivo.hupont.hu
29. "Hogyan vihet sikerre egy kis- és középvállalatot a marketing?"
► Lépj be a "belső körbe", ahol a legnagyobb marketing áttörések történnek, ahol az igazán nagy bizniszek épülnek!
marketing-marketing.hupont.hu
► **REUMA, VAGY IZÜLETI FÁJDALOM KÍNOZZA? NE ÉLJEN EGYÜTT VELE!*** A HIMALAYA INDUS SÓ HASZNÁLATA MINDEN TERÜLETEN MEGOLDÁS! HIMALAYA INDUS ÉTKEZÉSI SÓ A KONYHÁBA, SÓSZAPPAN ÉS FÜRDŐSÓ A FÜRDŐBE, SÓLÁMPA A SZOBÁBA!
himalaya.hupont.hu
31. sipi
► ime a legfrissebb mixek
zics.hupont.hu
32. Holiday Vendégház és Szabadidőkert 20/6650-200
► Vidéki vendégház, ahol mindent megtalálsz egy tökéletes nyaraláshoz, akár pihenni, akár sportolni, bulizni, vagy éppen aktívan kikapcsolódni szeretnél...:-)
holidayvendeghaz.hupont.hu
33. Kenutúrák, táborozások a Szigetközben
► Motorcsónak-kölcsönzés, szigetközi vizitúrák szervezése és lebonyolítása
szigetkoztabor.hupont.hu
34. Tarpai Esze Tamás Általános Iskola
► „Isten minden kis tücskének akad hely a kórusban. Némelyik hangja mély, a másiké magas. Megint másik hangosan ciripel a telefondróton, és aki csak tapsolni tud olyan is akad” (Margaret Martle)
iskolatarpa.hupont.hu
35. Vezetői szándék tréning - KASZA TAMÁSTÓL
► Ügyfeleim a képzés után azt érezték, hogy akaratuk teljesül. El tudnak végeztetni feladatokat.
nemszamit.hupont.hu
36. Üdvözöllek a Simli és Morzsi falkája falka honlapján!
► Ez a weblap kutyákról cicákról és lovakról szól!Ha szereted őket akkor ez a Te oldalad!
woofwoof.hupont.hu
37. Waneee lapja
► jo hogy ittvagy!☺☻♥¦♣♠•◘○•◘◘◘
girlsnet.hupont.hu
► Ezt az oldalt Nádai Anikó azaz VV Anikó készítette. Ez itt az egyetlen Hivatalos oldal.
nadaianiko.hupont.hu
► Szélvédőjavítás 3.000ft-tól több éves tapasztalattal Szegeden Móravárosi Tesco előtt a Napfény Parkban 70/6255-655,30/964-0-964 kavics okozta sérülések javítása(repedés,kagylós,csillag sérülése javítása)Lámpa polírozás
szelvedojavitas-szeged.hupont.hu
40. KERYFA ASZTALOSMŰHELY RADIÁTORBURKOLAT ANGOL FALPANEL
► FA LAMI MDF festett és furnéros egyedi termékek. Radiátorburkolatok klasszikus kazettás angol stil.falburkolat falpanel lambériák bútorok gyártása
keryfa.hupont.hu
41. Mozgássérültek Jász - Nagykun - Szolnok megyei egyesülete
► koordinátor oldal
hardboxer.hupont.hu
42. Isten hozta a Gyimesbükki Római Katolikus Plébánia honlapján
► Welcome to Gyimesbükk Roman Catholic presbytery website
gyimesiplebania.hupont.hu
43. Fiúk&Łányok
► Elvárom hogy máskor is benézz ! Ne siess ! Csak lassan !
asahin.hupont.hu
44. Számvitel oktatást és teljes körű könyvelést vállalok! 06 30 872 96 30
► Cégek teljes körű könyvelését vállalom Budapesten és vonzáskörzetében, illetve vizsgára való felkészítést vállalok számvitelből bármilyen szinten!
szamviteloktatas.hupont.hu
► Ezen az oldalon csak hírességek találhatók! Jó szórakozást az oldal nézegetéséhez! :)
csakhiressegek.hupont.hu
46. TÜNDE HASTÁNC RUHÁK KÖLTEMÉNYEI
► ITT MEGTALÁLOD A TÖKÉLETES HASTÁNC RUHÁDAT
hastancruhak.hupont.hu
47. Bonaparte Napóleon: Háborúi és Marsalljai
► 1769.augusztus.15-1821.május.5
napoleonihaboruk.hupont.hu
48. Napelem rendszerek teljes körű kivitelezése
► Cégünk napelem rendszerek teljes körű kivitelezésével, telepítésével foglalkozik
napelemesrendszer.hupont.hu
49. Víkendház Hajdúszoboszló mellett, a Keleti főcsatorna partján!
► Ha szeretné élvezni Európa legnagyobb fürdőjének nyüzsgését, de egy csendes, folyóparti környékre is vágyik, akkor megtalálta az Önnek való helyet!
vikendhazkeleti.hupont.hu
► A célunk megkönnyíteni az állatok életét. Rengeteg állat a menhelyeken van pedig szeretnének szerető otthonra találni.Ne bántsuk az állatokat!Inkább segítsünk nekik.
allat-mentok.hupont.hu
51. ÁGNES APARTMAN
► Közvetlen vízparti szálláshely Balatonbogláron, ingyenes parkolóval, az udvarból nyíló szabadstranddal, klimatizált hálóterekkel. A teraszról és a lakóterekből látható balatoni panorámával
apartmanagnes.hupont.hu
52. Csajos oldi!
► :):):)
csajoos-oldi.hupont.hu
53. Tini sztárok minden ami tini
► sziasztok azért csináltam ezt a holnapot mert most minden tini sztárt hivatalosan is leleplezek készülyetek fel sziasztok
mindenamidysney.hupont.hu
54. hanna-miley
► Ez a világ legjobb hannah-s oldala,itt mindent megtalálsz rolla.
hanna-miley.hupont.hu
► Mezőgazdasági gépek, traktor alkatrészek kiskereskedelme. Használt mezőgazdasági gépek, kiegészítők és egyéb felszerelések kereskedelme.
szekereskft.hupont.hu
56. Keller cukrászat honlapja: torták, aprósütemények, pogácsák
► Honlapunkon megnézheti az általunk készített termékek fényképeit és tájékoztatást kap árainkról.
kellercukraszat.hupont.hu
57. SZÉLVÉDŐ JAVÍTÁS SZOLNOK MÉDIA MARKT PRAKTIKER PARKOLÓ Tel 06202993595
► Nyitva:hétköznap 9.00-16.30 Szombat 9.00-12.00
szolnokonszelvedojavitass.hupont.hu
58. NAGYON NÉZZÉTEK!!!!! http://vipenergy.blogspot.com
► Sziasztok ha gyölytitek az energia italos üvegeket,vagy csak érdekel akkor itt mindent meg tudhatsz róluk.
energyuveg.hupont.hu
59. Jóban Rosszban
► Minden itt van, amit a szereplőkről tudni lehet. Természetesen hírek és további érdekességek is találhatók a honlapon.
jobanrosszban-love.hupont.hu
60. Ágyi poloska irtás Budapest +36 70 415 6666
► Ágyi poloska irtása Budapest területén, garancia az irtásra, akár 24 órán belüli kiérkezéssel, környezetkímélő szerekkel +36 70 415 6666.
agyipoloskairtasbudapest.hupont.hu
61. ˇ"idézetek"ˇ
► viccek sztorik és minden más
idezetekhun.hupont.hu
62. fakivágás,metszés, gallyazás Bp.XI. XII, XXII. Budaörs, Diósd
► MEGBÍZHATÓ KERTÉSZ
kertespark.hupont.hu
► Szélvédő javításnál a fő szempont, hogy a sérülés ne repedjen tovább. Ezért fontos a leghamarabb szakemberhez fordulni, ugyanis egy kátyúba hajtás alkalmával megfeszülhet az üveg...! Egyszercsak pakk elreped, sok-sok ügyfelünk járt már így!
szelvedojavszeged.hupont.hu
64. Motor Biker
► Széles utat
motorbiker.hupont.hu
65. Lufijja megszületése, ki ma már 19 hónapos Mazsola bácsi:-)
► Mazsolánk, ki egy igazi hős, túl egy koponya műtéten! Trigonokefália
mazsi.hupont.hu
► Csak akkor lélegzünk szabadon, ha egy rajtunk kívül álló közös cél köt össze bennünket; ilyenkor ráeszmélünk, hogy szeretni nem annyit jelent, mint egymás szemébe nézni, hanem azt jelenti: együtt nézni ugyanabba az irányba!
ujvilagegyesulet.hupont.hu
67. Flavin.eu Egészség megőrzés. Flavin7
► Az Egészségügyi Világszervezet definíciója szerint az egészség nem más, mint testi, szellemi és szociális jólét állapota. (fejlesztés alatt)
flavinvitamin.hupont.hu
68. SamTex Kft. Egészségügyi munkaruházat!
► Egészségügyi munkaruha gyártás és forgalmazás
samtexmunkaruha.hupont.hu
69. Köszöntelek a "Szín-varázs" honlapon
► Kastély-túrák - romkastélyok és a természet különlegességei.
szin-varazs.hupont.hu
70. A 21.SZÁZAD GYÓGYMÓDJA: MOKSA INFORMÁCIÓS TERÁPIA
► Szenzációs magyar találmány: gyógyulás, megelőzés és magas energiaszint igazi HOLISZTIKUS segítség a hétköznapokban SÚLYOS ÁLLAPOTOKBAN IS!
gyogyulhatmoksaval.hupont.hu
71. Totál Dráma sorozatok, és minden, ami drámai
► Sziasztok! Remélem tetszeni fognak a sorozataim, és a többi! Drámát a népnek! A legújabb elkészült rész: TDA2 1.rész Fejléckép: TDSzF2: Kyle
totaldramasorozatok.hupont.hu
72. itt rengeteg kép van de kérlek!NE LOPJ!
► sok-sok havanase és csillogó dolgot láttok itt
nikol-lovak.hupont.hu
73. Különleges Szép Képek hupont.hu
► Üdvözöllek!Kellemes Böngeszest!
jelesnapok.hupont.hu